Rødme Svinehaver. Geopark Det Sydfynske Øhav

Turforslag: Udsigt, biodiversitet og vilde oplevelser

Foto: Søren Skibsted

Tag ud i geoparkens særlige istidslandskab ved Egebjerg Mølle og Rødme Svinehaver. Når du er i området, anbefaler vi to stærke oplevelser; en tur i trætoppene i Gorilla Klatrepark og det populære mountainbikespor Skovhuggeren

Hvis der er ét sted i Svendborg-området, hvor du kan opleve geoparkens særlige istidslandskab, er det ved Egebjerg Mølle og Rødme Svinehaver. 

I den smukke istandsatte mølle er der adgang døgnet rundt, året rundt. Her finder du en enestående udsigt over det bakkede istidslandskab samt udstillingen om geoparkens historie og udstyr til at udforske naturen i området med børn. Nyd udsigten både fra terrassen og den imponerende glasprisme med panoramaudsigt og kikkert. Læs mere på Egebjerg Mølles hjemmeside

Medbring en madkurv, der kan nydes ved bord/bænkesæt før eller efter gåture i den smukke, vilde natur i Rødme Svinehaver. Siden bønderne fældede skoven her for nogle hundrede år siden, har bakkerne været brugt til græsning. Arealet blev fredet i 1939 og sjældne planter og insekter vidner om ugødet græsland med hundreder af år på bagen.

Når du er i området, anbefaler vi to stærke oplevelser. Tag cyklen med og prøv det 17 km lange mountainbikespor SKOVHUGGEREN, der flere gange er røget ind på Politikens top-5 liste over de fedeste MTB-spor i Danmark. Der er både blå og røde spor, så alle kan være med. 

En køretur på 7 km derfra finder I Gorilla Park; en klatrepark i træerne, der byder på vilde sus i op til 26 meters højde. Otte klatrebaner med udfordringer til alle størrelser.

Tid

Fra 4 timer - afhængigt af længden på gåture, cykelture og klatring.

Anbefalet transportmiddel

Bil eller cykel fra Svendborg til området (ca. 10 km). Der kan parkeres 500 m. fra Egebjerg Mølle - se på kort. Herfra til fods og på cykel.

Særlige hensyn

Trapperne inde møllen er relativt stejle og vil være vanskelige for gangbesværerede. Man kan komme op til møllens terrasse af en udendørs vindeltrappe, der er mindre stejl.