Kristian T P Ras

Ny kommunikationskonsulent med bred kulturel baggrund

23.11.2022
Foto: Kristian T P Ras

1. november bød geopark-sekretariatet velkommen til Kristian Thane Pfeil Rasmussen, som ny kommunikationskonsulent.

Kristian er uddannet cand. mag i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns universitet. De sidste 12 år har han arbejdet på en række danske kunstmuseer som underviser, kunstformidler og kommunikationsmedarbejder på institutioner som Statens Museum for Kunst, Ribe Kunstmuseum, Den Frie Udstillingsbygning og Copenhagen Art Week. Derudover har han også været et smut forbi Danmarks Radio, hvor han har arbejdet med at lave alternativ ungdoms- og musikradio.
 
De sidste 7 år har Kristian været ansat som museumsinspektør på Kastrupgårdsamlingen på Amager, hvor han har været med til at tilrettelægge udstillinger, events, udviklet skoletjeneste og stået for museets eksterne kommunikation og synlighed, som en del af den daglige ledelse.

Igennem sit arbejdsliv har Kristian altid skulle have blik for den gode historie og haft modtageren i fokus. Uanset om det har været i kommunikationen på de sociale medier eller i en omvisning i en udstilling. I hans arbejde har fokus især været på børn og unge – og her især forholdet imellem nye tendenser, tidsånd og et så gammeldags begreb som almen dannelse.

I sit arbejde har Kristian altid samarbejdet tæt med alt fra kunstnere og skolelærere til lokale forvaltninger og foreninger – og som arrangør har han haft berøring med alt fra Kulturnætter og SMK Fridays – til billedskoler for børn i det fri og koncerter. Her har det hjulpet at være kreativ og Kristian har i sit arbejde lige så ofte stået med pensel og blyant, som med slides på en power point-præsentation.

I Geopark Det Sydfynske Øhav vil Kristian skulle arbejde med kommunikation og synlighed. Han vil primært sidde med pressehåndtering, de sociale medier og den overordnede kommunikation. Samtidig vil han være involveret i begivenheder, hvor historien om Geopark Det Sydfynske Øhav formidles og fortælles.

Kristian bor i Svendborg med sin kone, Camilla og deres to børn.