Vandrerute Tarup-Davinde Naturområde

Turforslag: Midtfyn, musik og menneskeskabte søer

Foto: Faaborg Turistbureau

Besøg Carl Nielsens barndomshjem og få en sanselig oplevelse af hans fynske barndom. Følg i kunstnerens fodspor på lydvandringen Carls Camino - en 110 km lang vandringstur med 40 lyttespots undervejs. Ikke langt fra barndomshjemmet finder du det fantastiske Tarup-Davinde Naturområde.

Komponisten Carl Nielsen blev født i udkanten af Nørre Lyndelse. Hans opvækst i det midtfynske var præget af den folkemusik, som trivedes her. Som seks-årig satte han sin første violin til hagen, og som ni-årig skrev han sin første polka. Besøg Carl Nielsens barndomshjem og få en sanselig oplevelse af hans fynske barndom. Du vil ikke føle, at du træder ind på et museum, men at du træder ind i et hjem. Med møbler, som man må sidde i, og en duft af tobak og harpiks, som man brugte til at smøre violinstrengene med.

Følg derefter videre i fodsporene af Carl Nielsen på lydvandringen Carl Nielsens Camino - en 110 km lang vandretur ad fynske trampestier og små landeveje med 40 lyttespots undervejs. Carls far var spillemand, og lydvandringen følger de selvsamme ruter, som han traskede ad i hælene på sin far, når de med violinerne på ryggen gik på spillejobs – lige fra dansefester i Hunderupskoven i Odense til barnedåbsfest i Kaleko ved Faaborg. Du kan vælge at gå brudstykker af ruten på et par timer, eller gå den fulde rute over flere dage.

Ikke langt fra komponistens barndomshjem findes det fantastiske natur- og friluftsområde Tarup-Davinde Naturområde med mange rene grundvandssøer, der er resultatet af ca. 100 års grusgravning. I det menneskeskabte landskab ligger søerne indrammet af græssede overdrev, småskove og krat. Her kan du nyde en picnic, bade, fiske, overnatte, lave mad over bål eller bare gå en tur og nyde naturen.
 

Tid

Afsæt en hel dag til turen

Anbefalet transportmiddel

Bus eller bil. Du kan tage bus 141 fra Faaborg til Carl Nielsens Barndomshjem - den afgår hver time. Tarup-Davinde Naturområde kan også nås med offentlig transport, men kræver skift undervejs.