Turforslag: Udstillinger, lydvandring og natur på to hjul

Foto: Fritz Syberg

Det smukke bakkede istidslandskab har præget livet i geoparken og haft væsentlig betydning for kulturarven i området. På Faaborgs to store museer folder det sig ud med to forskellige fortegn; naturen og kunsten.

Besøg Øhavsmuseet på Faaborg havn og oplev på egen krop, hvordan ydre landskaber påvirker indre landskaber gennem en sanselig og interaktiv udstilling. Øhavsmuseet er det første museum i Danmark, der sætter dig i centrum. Ikke genstande og lange tekster. Du betjener selv udstillingen ved hjælp af en “digital fortæller” – en lydbaseret guide, hvor historier er indtalt af professionelle skuespillere. Der er forskellige lydspor at vælge imellem, så udstillingen er for alle aldre fra ca. 2 år.

Gå herfra videre til Faaborg Museum og se, hvordan landskaberne har inspireret en hel koloni af kunstnere. Kunstnerkolonien Fynbomalerne opstod i området i 1880’erne, hvor kunstnere slog sig ned ikke kun for at male naturen, men for at leve i pagt med den. Museet er bygget til de fynske maleres kunst og er også et totalkunstværk i sig selv med maleri, skulptur, arkitektur og møbelkunst.

Herfra må turen naturligvis gå videre ud i naturen, og vi anbefaler især to aktiviteter: Lydvandringen “Under isen”, hvor du med medrivende dramatik i ørerne får en helt særlig oplevelse i landskaberne. Turen begynder foran Øhavsmuseet og slutter på toppen af Lerbjerg (7 km). Herfra kan man gå ned til landevejen og tage en bus retur. Eller til fods opleve hvor smuk ruten er ned ad bakke – med udsigt over Faaborg og Øhavet.

Du kan også tage en to-hjulet tur gennem landskabet på mountainbikesporet Sydfynske Alper MTB, der indeholder alle typer af mountainbike ruter fra downhill og enduro trails over pumptracks og teknikbaner til XC spor og familievenlige stier.

Tid

Vi anbefaler, at du afsætter 1-2 timer på hvert museum - der er kun 500 meter imellem dem. Lydvandringen Under isen er 7 km lang og varer 2,5 - 3 timer til fods. 

Anbefalet transportmiddel 

Til fods og evt. mountainbike. Du kan komme til Faaborg med bus fra Svendborg og Nyborg.

Særlige hensyn

Lydvandringen bevæger sig gennem kuperet terræn.