Strynø havn

Turforslag: Ø-liv og smakkejoller på Strynø

Foto: Mette Johnsen

Strynø er fyldt med liv. På trods af sin lille størrelse har øen omtrent 200 fastboende, egen daginstitution, skole, købmand og en mangfoldighed af foreninger og traditoner. Smakkecentret har flere forskellige smakkejoller udstillet, og du kan også selv prøve kræfter med jollen til søs.

Strynø har en mangfoldighed af foreninger og traditioner, herunder Majtræsfesten - en tradition der går tilbage til middelalderen - og en årlig litteraturfestival. Overfarten tager 30 minutter med færgen fra Rudkøbing.

Tag den 4 km poetiske og musikalske lydvandring “November brister i maj”. Lydvandringen handler om at forelske sig, både i et andet menneske og i en ø. Gennem jeg-fortællerens perspektiv inviteres du rundt i det strynske landskab, så øens natur bliver kulisse og medfortæller. Tekststykkerne er læst op af seks forskellige mennesker, der, som lydvandringens forfattere, alle bor på Strynø.

Tidligere var smakkejollen en af de mest almindelige joller, og der sejlede mange en-, to- og tremastede smakkejoller rundt i Det Sydfynske Øhav. I Smakkecentret på Strynø er flere forskellige joller udstillet, og der fortælles i ord og billeder om smakkejollens historie. Her kan du også leje en jolle, så du selv kan prøve kræfter med smakkejollen til søs. 

På Smakkecenterets store udeareal er der desuden teltplads og stor bålhytte med sovepladser. Der er flere forskellige spisesteder og overnatningsmuligheder på øen.

Tid

Fra 4 timer - men man kan også sagtens bruge en hel eller flere dage på øen

Anbefalet transportmiddel

Til fods eller cykel. Færgen afgår fra Rudkøbing - se fartplan 

Særlige hensyn

Læs om øens spise- og overnatningsmuligheder og tjek åbningstider på Strynøs hjemmeside