Ristinge Klint, Aften. Geopark Det Sydfynske Øhav

Turforslag: Gåtur langs klinten, dynamisk kystlandskab og besøg på Skovsgård

Foto: Mikkel Jézéquel

Den to kilometer lange og 28 meter høje Ristinge Klint er et bjergtagende syn, og herfra er det oplagt at gå langs kysten til Ristinge hale. Efter den friske havluft anbefaler vi et besøg på Naturdestination Skovsgaard

Ristinge Klint inviterer til gåture i kystlandskabet på Ristinge Halvøen. På stranden kan du finde mange forskellige typer af sten, og i klinten kan du se smukke sø- og havaflejringer fra sidste mellemistid (Eem) og lag fra fire isfremstød i sidste istid (Weichsel). Enkelte steder har man desuden fundet rester af moræneler fra slutningen af næstsidste istid (Saale). Klinten har derfor stor betydning for vores viden om de seneste 140.000 års landskabshistorie og klima- og miljøforandringer.

Fortsæt langs kysten til Ristinge Hale, som er et levende eksempel på øhavets dynamiske kystlandskaber. Ristinge Hale er bygget op af materialer fra Ristinge Klint, der er ført hertil med strømmen, og den vokser fortsat, efterhånden som mere sand aflejres. Gå helt ud på halens flade landskab med strandenge og rigt fugleliv. 

Efter den friske luft langs kysten anbefaler vi, at du kører østpå til Naturdestination Skovsgaard. Her er masser af naturoplevelser, aktiviteter for hele familien og en café i skønne rammer, der serverer frokostretter primært baseret på grøntsager dyrket på Skovsgaards egne marker.

Tid

Fra 3 timer

Anbefalet transportmiddel

Til fods og cykel, bil eller bus - gåturen langs klinten ud til Ristinge Hale og tilbage er omtrent 6 km. Der er 11 km fra Ristinge til Naturdestination Skovsgaard.

Særlige hensyn

Vær opmærksom på, at der ikke er adgang på Ristinge Hale fra 1. marts til 15. juli grundet de mange ynglende fugle.