Gade i Ærøskøbing

Turforslag: Europæisk kulturarv, gamle håndværk og historisk lydvandring

Foto: Lasse Hjort

Bevæg dig rundt i Ærøskøbing, en af Danmarks bedst bevarede 1700-tals byer, som er blevet tildelt Europa Nostra Pris for bevaring af europæisk kulturarv.

Byen blev grundlagt i middelalderen, men det første udstedte privilegium som købstad er dateret 1522. I blomstringsperioden fra midten af ​​1700-tallet udviklede byen sig til en betydelig søfartsby. 

Dog er 60 % af husene i den historiske by bygget i den anden guldalder 1840-1910. Men to af byens slesvigske gavlhuse fra 1600-tallet er bevaret foruden flere bindingsværkshuse og en række gårde og huse i den karakteristiske barokstil.

Besøg Det Gamle Værft på havnen, og prøv kræfter med traditionelle håndværk som at smede i essen, slå reb op på reberbanen og save, slibe eller hamre i træværkstedet.

Som afrunding kan du passende tage en historisk guidet tur. Tag høretelefoner på og lad lydvandringen Øens Ekko føre dig ind gennem byen og ud i naturen. Undervejs vil du møde fire forskellige historiske fortællere, hvis liv og skæbne var uløseligt knyttet til Ærøskøbing og til øen. De tager dig under armen og viser dig stedet, som de ser det, på det tidspunkt i historien, hvor de levede.

Tid

Lydvandringen er 6 km lang og varer ca. 2 timer. Du ender på havnen, hvor du startede.

Anbefalet transportmiddel

Til fods