©  Foto:

Stine Læntver - Keramik

I Stine Læntvers skulpturelle vaser og kuber ses det tydeligt, at glasuren ikke på normal vis brænder sig fast på leret, men er et vulkansk udbrud, der får emnerne til at se ud, som om de er skabt af naturen selv i dennes underfundighed.

Fra Islands natur til keramisk glasur

Island er en stor inspirationskilde for Stine Læntver. Vulkanerne har med deres lava skabt finurlige former og farver, både til lands og til vands. Ved at blande egne glasurer, samt brænde emnerne flere gange, tilstræber Stine Læntver at billedgøre den smukke og til tider voldsomme natur.

Ikke to værker er ens, men værkerne er skulpturer, som også kan have en funktion såsom vaser, lågkrukker eller blot dejlige at se på. Stine Læntver arbejder også med andre skulpturelle former, som ligger langt fra de gængse keramiske værker.

Hun eksperimenterer og trodser det umulige, både skulpturelt og materialemæssigt. Blander gerne forskellige lertyper og glasurer, samt tilføjer blandt andet glas, jern og forstenet lava for at opnå det helt rigtige udtryk.

Som Stine Læntver selv bliver forført af de utallige muligheder keramikken rummer, tilstræber hun at hendes værker udtrykker denne forførelse, og får beskureren til at stå tilbage med en undren.

Biografi

Stine Læntver er uddannet på Århus Kunstakademi og Keramikskolen i Kbh.
Hun inviterer gerne ind på sit værksted efter aftale.