©  Foto:

Øhavets Smakkecenter

På Øhavets Smakke- og Naturcenter vises flere forskellige joller og der fortælles i ord og billeder om smakkejollernes historie.

Opdag det sydfynske øhav

Ved smakkecenteret kan du opleve havet på egen hånd eller gå på opdagelse i deres udstilling om smakkejollen og dyrelivet i og ved vandet.

Smakkejollen var tidligere en af de mest almindelige joller, og tidligere sejlede der mange en-, to- og tremastede smakkejoller rundt i det sydfynske øhav. Selv præsten havde sin egen smakkejolle for at kunne betjene alle øerne.

På Smakkecentret kan der også lejes smakkejoller, og hvis man ikke har sejlerfaring kan der bookes en instruktør/skipper ved at ringe til centret ca. en uge på forhånd. Der kan også lejes kajak (1'er / 2'er), SUP og windsurfing boards, når vejret tillader sikker færdsel i kystområdet.  

Natur- og kulturcenter med museum, legeplads, aktiviteter og stor teltplads. Naturlejrpladsen er velegnet til lejrskole, teambuilding m.m. 

Der afgår færger til Strynø fra Rudkøbing mange gange hver dag, og øen er velegnet til en cykeltur - du kan leje Strynø-cykler direkte ved havnen.