©  Foto:

Kunsttårn 2 - Ann-Kerstina Nielsen - Deep Under Part I

I kunsttårn 2 bliver du taget med ned i dybet i et værk af Ann-Kerstina Nielsen

Kunsttårn 2: Deep Under – Part I

Som helt ung tog Ann-Kerstina Nielsen på Højskole i Thy og i haven ved Sjørring Vold lå der en sten, hugget af den lokale billedkunstner, Erland Knudsen Madsen. Inskriptionen på den sten kom til at definere hende som menneske og særligt som kunstner. Ordene på stenen er taget fra Saxos Danmarkskrønnike. Her fortæller Saxo om den unge dreng Folke som er sendt ud til kysten for at spejde efter fjendens skibe, og da Folke ser skibene nærme sig, skynder han sig hjem til kong Vermunds lejr.

I lejren er Kong Vermund og hans folk ved at gå til i lediggang, dvaskhed, drukkenskab, krænkelses parathed og overforbrug. Så da Folke nærmer sig lejren, råber han af fuld hals: ”Jeg bringer glædeligt budskab, fjenden er i landet. Forstået på den måde at: Vågn op, der er noget at kæmpe for. På samme måde skal kunsten tale. Ikke til følelserne og ikke til forstanden. Men til ånden!

Ann-Kerstina's værk i kunsttårnet har fået titlen: Deep Under – Part I

Part II finder du på Koldkrigsmuseet Langelandsfortet.

Langelands Kunsttårne - en unik måde at opleve kunst på

Danmarks længste kunstudstilling kan opleves i 12 tidligere transformatortårne på Langeland. Kunsttårnene giver beskueren en kunstnerisk oplevelse midt i den langelandske natur.
Fra Nord til Syd og Øst til Vest bevæger man sig rundt i et kulturlandskab, hvor man kan opleve kunsten i fred og ro.
Tårnene er åbne hele året rundt. Turen rundt vil altid byde på en ny oplevelse betinget af årstiderne og vejret.

Læs mere om de 12 kunsttårne på www.langeland.dk/oplevelser/kunsttarne

Langelands_Kunsttårne