©  Foto:

TICKON: Migration Avium, Jussi Heikkilä

Værket ’Migration Avium’ er et studie af fuglelivet omkring Tranekær.

Migration Avium

  • Kunstner: Jussi Heikkilä
  • 1993

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

På tværs af grænser

I TICKON står otte sandsten med indhuggede fugleportrætter, forsynet med de latinske navne og nogle af dem yderligere med data på observationer af fuglene i Tranekær-området.

For Jussi Heikkilä er fuglene omdrejningspunkt for næsten al hans kunst, fordi han finder inspiration i, at disse vingede væsner krydser grænser uden at bekymre sig om landegrænser, politiske grænser, økonomiske grænser eller religiøse grænser. 

For de otte portrætter i sten lagde Jussi Heikkilä et benspænd for sig selv, ved at observationerne skulle behandles på fem niveauer: Det personlige, det lokale, det fælles, det nationale og det internationale.  Først og fremmest skulle han selv have set fuglene indenfor TICKONs område, og de skulle være ringmærket i Danmark, men de skulle også have været kontrolleret og registreret i et andet land.

Alle stenene står intakte i parken. 

Jussi Heikkilä

Jussi Heikkilä er født i 1952 i Jyvaskylä i Finland. Uddannet billedhugger. Siden 1980’erne har globale fuglestudier været centrum for Heikkiläs kunst, der kan opleves i mange af verdens lande. 

Læs mere

Læs mere om TICKON her.