©  Foto:

Skarø Havn

På Skarø kan I opleve den helt unikke ø-stemning. Stilheden kan mærkes i sjælen, og roen sænker sig, når I fortøjer båden midt i den smukke natur og friske havluft.

Selv om Skarø er lillebitte, er øen kendt for sine ø-specialiteter, fantastiske is og musikarrangementer – tilsat smuk natur og den helt særlige ø-stemning.

Skarø By er en charmerende landsby med kringlede veje, fint klippede hække og flotte blomsterhaver. Her er smukke velholdte bindingsværkshuse, fine gamle gårde, og midt i byen ligger gadekæret. Kig også ind i Apotekerhaven, en åben have, hvor I kan gå rundt og se planter, der før blev brugt som medicin og plantefarve. Kirken er virkelig også et besøg værd, den ligger på øens højeste punkt med flot udsigt.

Der er anlagt trampestier rundt på øen tværs over marker og langs stranden – de indbyder til vandrerstøvler eller en tur på cykel. Undervejs støder I på øens hyggelige kaffepladser, så tag termokanden med til et hvil med god udsigt.

Kysten rundt om Skarø er ganske flad og præget af store kampesten. Her er strandenge, diger, sandrev og et rigt fugleliv: Man regner med, at der findes omkring 50 fuglearter på den lille ø.