©  Foto:

Shelter - Vestre Stigtehave

Overnat i skoven på Nordlangeland.

Shelterplads i skovens dybe stille ro

I den gamle og smukke skov Vester Stigtehave, der ligger på kanten af Storebælt, finder du denne lille hyggelige shelterplads med 2 Stenbidder shelters og et bålsted. Der er kort afstand (150m) ned til vandet, hvor du iøvrigt også finder et stort bålsted, og den mest vidunderlige udsigt over Storebælt og Storebæltsbroen. Stranden er skøn og meget børnevenlig.

En del af skoven her er mere end 200 år gammel “naturskov”. Det betyder, at træerne får lov til at dø af ælde og falde om i skovbunden, og at der ikke drænes. Det giver et rigt plante- insekt og fugleliv. Naturstyrelsen ejer og driver denne plads. Den kan bookes via Naturstyrelsens eget bookingsystem, se link til booking i bunden af siden. Det koster ikke noget at benytte pladsen og hvis den ikke er booket må du gerne overnatte.

Adgang til pladsen

Gå ad skovvejen der starter ud for Houvej 57, stien bag Hollænderhuset, eller langs kysten fra Lohals. Gåturen er på cirka en kilometer.

Det er ikke muligt at tilgå shelteret med bil eller andre motoriserede køretøjer. Der er mulighed for parkering ved Hollænderhuset eller Lohals Nordstrand. 

OBS det er ikke tilladt at benytte Vesterhusevej.