©  Foto:

Projekt: Riderute Sydfyn

Projektbeskrivelse: En 75 km. lang ridesti i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kort fortalt

I sommeren 2011 åbnede Riderute Sydfyn, og dermed fik de mange gæstende og herboende rideinteresserede en enestående mulighed for at få både korte som weekendlange rideoplevelser i det varierede skov- og bakkeland på Sydfyn. Projektet giver også hjælp til de praktiske foranstaltninger, når en unik rideoplevelse i det sydfynske skal planlægges.

Baggrund og formål

Idéen udsprang af, at der fra både Naturturisme I/S' og Faaborg-Midtfyns Kommunes side var et ønske om, at der blev etableret bedre ridemuligheder på Sydfyn. Desuden havde mange potentielle tilflyttere spurgt ind til ridemuligheder i området. Projektet blev derfor skudt igang - og det blev en katalysator for et banebrydende samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige om at etablere en længere, sammenhængende riderute i Faaborg-Midtfyns Kommune.

Muligheder og fordele

Samarbejdet mellem det offentlige og de private lodsejere har åbnet op for en enestående mulighed for endnu flere brugere af naturen - samtidig med at det er blevet kommercielt attraktivt produkt for de deltagende virksomheder på grund af salg af ridekort.
På Riderute Sydfyns hjemmeside, kan der hentes informationer om rideruten; købes dags- og årskort, findes turforslag og printes kort over hele eller dele af ruten. Er der et ønske om tage egen hest med, lave en længere tur og  sove på Høhotel, kan oplysninger om disse også findes på hjemmesiden.

Samarbejdspartnere og fonde

Riderute Sydfyn er udviklet i samarbejde mellem Naturturisme I/S og egnens store skov- og landbrug: Steensgaard Gods, Brahetrolleborg Skov og Landbrug, Holstenshuus Gods, Svanninge Bjerge, Faaborg-Midtfyn Kommune og Naturstyrelsen Fyn.
Rideruten har desuden et velfungerende netværk af høhoteller og et i 2016 opstartet netværk af frivillige kaldet Riderute Sydfyns Venner. Overvejer du at etablere et høhotel eller en turridningsvirksomhed, kan du med fordel kontakte den projektansvarlige hos Naturturisme I/S.

Riderute Sydfyns hjemmeside

Projektansvarlig hos Naturturisme I/S: 
Nanna Heinrich

Projektsum: 850.000 dkr.

Projektet er støttet af:

  • Fødevareministeriet og EU
  • Friluftsrådet