©  Foto:

Projekt: Øhavsstien

Projektbeskrivelse: Øhavsstien - 220 km. oplevelser for vandrere

Kort fortalt

Øhavsstien er en trampesti, som fylder 10 år i 2016. Den er med sine 220 km. en af Danmarks længste vandreruter og måske endda landets bedste. Fjällräven har for eksempel valgt Øhavsstien til sin vandrevent, 'Fjällräven Classic' i Danmark på grund af Det Sydfynske Øhavs smukke natur. 
Stien omkranser Det Sydfynske Øhav og bliver løbende opkvalificeret. Den har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie.
Den er forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer.

Baggrund og formål

Øhavsstien åbner for fantastiske udsigter ud over Øhavet og de mange små øer, som udgør et internationalt anerkendt fugleområde. Det er muligt både at købe færdigpakkede ture og tilrettelægge turen selv hjemmefra. Vi har også delt stien op i en række dagsture med information om transport, parkering, oversigtskort, og i den forbindelse er der blevet lavet en guidebog samt foldere over Øhavsstiens strækninger.

Samarbejdspartnere

Øhavsstien er etableret af Naturturisme I/S takket være et fornemt samarbejde mellem de fire kommuner, den krydser igennem, de cirka 150 lodsejere, som har afgivet jord til stien og Naturturisme I/S.

Øhavsstien undergår pt. en opkvalificering under forprojektet udvikling af signaturrute og vandredestination.

Projektansvarlig hos Naturturisme I/S:
Søren Lisby, soren.lisby@svendborg.dk


Projektsum: 8.200.000 dkr.

Projektet er støttet af:

  • DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER - Projektet er støttet af EU´s Mål 2-program Den Europæiske Fond for Regionaludvikling