©  Foto:

Projekt: Et Øhav i Verdensklasse

Projektbeskrivelse: Strukturfondsprojektet havde fokus på at udvikle den maritime og vandbaserede turisme omkring hele Fyn.

Destination Fyn-projektet - Et Øhav i Verdensklasse

Daværende Naturturisme I/S deltog i 2012-2014 i strukturfondsprojektet, Destination Fyn, som havde fokus på at udvikle den maritime og vandbaserede turisme omkring hele Fyn - altså at tiltrække flere turister, som gerne må bruge flere penge, mens de er her.

Projektet havde tre ”ben”; udvikling af en DMO, en HC. Andersen-del og en Øhav i Verdensklasse-del, hvor sidste skulle varetages og løftes af Naturturisme I/S i Det Sydfynske Øhav.

Opgaven var at skabe vækst i helårsturismen og oplevelsesøkonomien på Fyn, Langeland og Ærø. 

Baggrund og formål

Et Øhav i Verdensklasse havde tre overordnede mål:
- At skabe flere kommercielle og salgsbare aktivitetsmuligheder i Øhavet
- At øge lystsejlernes døgnforbrug 
- At øge beskæftigelse og turismeomsætning i Øhavet

Opgaven var at udvikle nye oplevelser og produkter til brede og store målgrupper som familien, der vil prøve at sejle i kajak samt lystsejlerne, der efterspørger aktiviteter på land. Men det var også rettet mod mere snævre målgrupper, så som lystfiskeren eller undervandsjægeren på weekendtur.

Muligheder og fordele

Et Øhav i Verdensklasse understøttede kystområdernes private virksomheder i at skabe vækst igennem en fælles indsats på produktudviklings- og markedsføringsområderne. Eksempelvis er Havnesamarbejdet opstået af dette.


Samarbejdspartnere

Et Øhav i Verdensklasse var et samarbejdsprojekt mellem daværende Naturturisme I/S, Udvikling Fyn og ca. 120 turisterhverv, -virksomheder, -organisationer og andre interessenter.

Projektansvarlige hos Geopark Det Sydfynske Øhav: 
Nanna Heinrich

Projektsum: 6.900.000 dkr.

Projektet er støttet af:

  • Syddansk Vækstforum
  • Den Europæiske Fond for Regionaludvikling
  • Oplevelsesbaseret Kystturisme
  • Eventyret Fyn