©  Foto:

Øhavsmuseet i Faaborg

MÆRK DIG SELV

Besøg Øhavsmuseets nye udstilling ”Mærk dig selv” og oplev naturens magi på egen krop.

Mærk magien

Naturen har altid været en central del af menneskets liv, men med industrialiseringen og urbaniseringen har vi i fjernet os mere og mere fra naturen. På Øhavsmuseet vil vi bringe dig tilbage til dine rødder. Med lyde, lysdesign, stemninger og spændende fortællinger bliver du ledt gennem 5 tidsaldre, hvor du vil opleve, hvordan mennesket til alle tider er blevet påvirket af naturen. Du vil blive testet og mærke naturens kraft på din egen krop. Når du bevæger dig gennem udstillingen på Øhavsmuseet, åbner der sig en magisk verden for dig. Du vil finde ind til dig selv og opdage, at du er del af noget større, hvor alt er forbundet.

En museumsoplevelse om dig og naturen

Øhavsmuseet er det første museum i Danmark, der sætter DIG i centrum. Ikke genstande og lange tekster. Besøger du Øhavsmuseet garanterer vi, at du får en masse oplevelser og erfarer, hvordan du, og måske også dine venner og din familie reagerer på naturens forskellige stimuli. Er vi heldige, vil du også lære nyt om stenalderen, Det Sydfynske Øhav eller om moseofringer i jernalderen. Men det er dig og din oplevelse af naturens påvirkning, der er og bliver vigtigst.

Et børnespor til fortiden
Et besøg på øhavsmuseet er en oplevelse i fællesskab, og derfor kan du glæde dig til oplevelser, som byder på udfordringer for alle aldre. Gennem hele udstillingen er der et hemmeligt "børnespor", så oplevelsen i børnehøjde bliver lige så stor som for voksne.

Magien venter rundt om hjørnet
Et besøg på Øhavsmuseet er også et besøg i Geopark Det Sydfynske Øhav, og derfor bliver du præsenteret for en masse udendørs oplevelser, som du kan udforske sammen med os eller på egen hånd.

Husk din fjernbetjening til naturen
På Øhavsmuseet betjener du selv udstillingen ved hjælp af en simpel “fjernbetjening” – en lydbaseret guide, hvor historier er indtalt af professionelle skuespillere. Du kan ikke opleve udstillingen uden denne guide. Den indgår i entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den. Det kan være en god idé at medbringe egne høretelefoner, hvis du let bliver forstyrret, eller hvis du let får ondt i armen.

Øhavsmuseets butik og cafe
Efter besøget i udstillingen kan I reflektere over oplevelsen over en kop friskbrygget Øhavskaf’ eller Øhavsvand og en lille snack i cafeen, hvor du også finder butikken med specialiteter og gode minder fra udstillingen.

Det nye Øhavsmuseum bliver en realitet via støtte fra Finansloven, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn kommune.