©  Foto:

Knabegaarden

Knabegaarden er en familiedrevet gård, som ligger i naturskønne omgivelser på Fyn – i kanten af Svanninge bakker og med udsigt over Arreskov sø.

Gården har været i familien siden 1901, hvor Lars Andersens oldefar var fæstebonde indtil 1918, hvorefter gården blev købt fri. Gården har indtil nu været i samme slægt i 4. generationer, hvoraf Lars er den 4. generation, som overtog gården i 1990.
I dag bliver gården drevet af Lars og ægtefællen, Sandra, samt deres to døtre Sally og Louise. Deres primære afgrøde er asparges. Dette skyldtes i høj grad de gode vilkår, som f.eks. sandjorden, der ligger omkring Knabegaarden. På gården bliver der også dyrket korn, som leveres til foderfabrik, samt kartofler og rabarber til gårdsalg.

Gårdbutikken
På Knabegaarden finder du en skøn lille gårdbutik med sæsonbetonet grøntsager og lækre lokale råvarer, som – foruden asparges, rabarber og kartofler - er hentet rundt omkring hos lokale avlere. Vi kender dermed alle producenterne.
Vi ønsker at give kunderne en fantastisk oplevelse, når de har handlet hos os. Vi brænder for at vise, hvad friskhed og høj kvalitet kan gøre for smagsoplevelsen. Samt at belyse vigtigheden i at bevare små lokale producenter, hvor afstanden fra jord til bord er kort. Derfor har vi sørget for at samle de bedste råvarer, som kan købes hos os i den periode, som aspargessæsonen varer. (april-juni)

Fra jord til (restaurant)bord
De seneste par år har vi udvidet vores med flere samarbejdspartnere, som har ambitioner om, at sælge frisk frugt og grønt så bæredygtigt som muligt. Dette betyder, at vi f.eks. samarbejder med Fresh.land vis ambition og målsætning er at leverer frugt og grønt direkte fra gården og ud til den private kunde. Derudover samarbejder vi med Dagens Farm og Natoora, hvor konceptet også er, at produktet skal leveres direkte fra de enkelte producenter og ud til restauranter.

Bæredygtige tiltag
I en tid, hvor verden er så usikker, som nu, gør vi alt, hvad vi kan for at foretage bæredygtige tiltag.
- Planter skov
- Solceller op, som kan dække gårdens behov.
- Vi smider langt mindre ud i sæsonen - too good to go - sælger alt det, som vi ellers ville have smidt ud.