©  Foto:

Henriette Lorentz - Billedkunstner

Henriette Lorentz arbejder både med skulptur og maleri og lader ofte de to udtryk gå i dialog med hinanden. Stilen er let genkendelig med fantasifulde væsener, fabeldyr og mønstre i stærke farver.

Fantastiske fabeldyr

Henriette Lorentz’ stil er underfundig, fantasifuld og farverig. Hendes univers er surrealistisk og fyldt med fabeldyr, fantasifulde væsener og organiske mønstre, der snor sig ind og ud af billedfladen. 

Naturen, som i de seneste år er blevet så voldsom, har med tiden fået en større plads i Lorentz’ værker og væsenerne er blevet trukket lidt i baggrunden og gemmer sig i naturen.

Henriette Lorentz laver også skulpturer

Biografi

Henriette Lorentz er født i 1954 og uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 1974. Derefter tog hun en designuddannelse på Margretheskolen og arbejdede efterfølgende med farver og print på tekstil i en årrække. Siden år 2006 har hun helliget sig kunsten på fuld tid.

Hvis du vil se mere…

Kan du besøge Atelier Lorentz, som ligger i Østergade 26, Rudkøbing. Den charmerende gamle bygning rummer både arbejdende værksted og galleri. Herudover er Henriette Lorentz aktuel i Kunsttårn 12 på Vestervej ved Bagenkop.