©  Foto:

Havnekiosken 6kanten på Rudkøbing Havn

Den bevaringsværdige havnekiosk i Rudkøbing er efter en nænsom restaurering og udvidelse med ekstra siddepladser blevet up-to-date med respekt for det historiske træhus, så man nu også kan sidde indenfor og nyde en is - til gavn for lokale, lystsejlere og sommergæster.

I 2019 støttede Realdania restaureringen af 6kanten med 250.000 kr. som en del af projektet 'Hovedbyer på forkant'. Samme år overtog Britt Christensen 6kanten og havnekiosken er i dag café/værtshus med både indendørs og udendørs servering.

6kanten er i virkeligheden 8-kantet, men skulle efter sigende have fået navnet fordi man, dengang det var kiosk, kunne få 'kulørte blade'...

Realdania skriver:

En vigtig del af Langelands kulturarv

For godt 100 år siden blev den særlige havnekiosk bygget af den lokale købmand Laurits Christian Finnemann, der var inspireret af de københavnske bladkiosker. Det er især havnekioskens ottekantede bygning med den karakteristiske ”hat” på toppen, der fortæller en unik historie om provinsbyens puls og liv på havnen. I restaureringen af havnekiosken har det derfor været vigtigt at have respekt for det oprindelige udgangspunkt og bevare denne kulturarv.

Mødested for hele byen

Havnekiosken er blevet restaureret og udvidet, så der er plads til både lokale, lystsejlere og sommergæster. Udvidelsen gør, at man både kan sidde udenfor og indenfor og nyde en is, læse sin avis eller tale med de mange andre besøgende om vejr og vind. Havnekiosken har altid været en del af havnemiljøet i Rudkøbing, og omdannelsen af kiosken løfter ikke bare stedet, men giver også anledning til at genåbne et mødested for hele byen og for de mange besøgende, der lægger vejen forbi Langeland hvert år.