©  Foto:

Glasmagerne

Lena Ljungar og Jesper Sødring startede GLASMAGERNE i 1979 på den dejlige øen Tåsinge. Med udsigt over vandet og skoven og urterne i baghaven.

Netop naturen og deres omgivelser er en del af deres inspiration, når de puster glas. begge kunstere frihåndsblæser og driver alt glas. selve måde de arbejder med glasset er lige så vigtigt for dem som productet selv og de går op i at være med til at bevare det gamle håndværk.

Den overvejende del i produktionen er af alle former for brugsglas, hverdagsglas som er gode at drikke af, skønne at holde i hånden og smukke at se på. De benytter sig af diverse teknikker som de har udviklet gennem årene. Sandblæsning og gravering er måder de bruger til dekoration eller at understrege form. Støbning af glas og den gammle spænnede gralteknik er også en del af deres formspråg. De 2 kunsterne har vær deres udtryksform men har et tæt samabejde. Dette gælder også unika delen, hvor de har meget forskelligt udtryk men et givende samarbejde.
 
Glasset bliver ved med at forundre og udfordre dem, og det er for Lena og Jesper stadig lige inspirerende som den gang de tog deres første “anfang”!