©  Foto:

Café Urtehaven

Café tæt på naturen med historie

Caféen er placeret midt i hjertet af den betagende sydfynske natur i en gårdhave i Korinth. Beliggenheden tilbyder vores gæster en oase af ro og nærvær, væk fra byens travlhed. Mad og drikke kan nydes under åben himmel, hvor du kan slænge dig og lade tiden gå i dit tempo. Hvis vejret ikke er godt nok, er der mulighed for at trække indenfor i lokalerne hos Safine Bed and Breakfast.

Der er en del historie i omgivelserne og bygninger, som caféen er omringet af. Tilbage i 1890 blev Fleninge vindmølle nemlig opført af møller Madsen, der blev brugt til at male korn til melproduktion. Desværre blev møllen ramt af en ødelæggende brand i 1947, der lagde den i ruiner, dog har vi i familien siden 1996 forsøgt at bevare husets historie.

Lokale og sæsonbestemte råvarer

Vi vælger omhyggeligt råvarer med fokus på lokalt dyrkede og sæsonbestemte produkter. Vi tror på, at ved at vælge kvalitet over kvantitet, og ved at respektere årstidernes naturlige rytme, kan vi skabe lækre måltider samt bidrage positivt til vores miljø o g lokale samfund.

Vores menukort er dynamisk, og der forekommer ændringer alt efter hvad sæsonen tillader.

Alt lavet fra bunden

Alt, hvad vi serverer, er lavet fra bunden lige fra vores surdejsrugbrød, til det håndkærnet smør lavet på økologisk fløde fra lokalt mejeri, til vores lækre nøddebund lavet på valnødder fra eget valnøddetræ. Dette er bare et lille udklip af, hvad vi vil forsøge at give af oplevelse til vores gæster. Et forsøg på at komme tættere på naturen, fremhæve vores lokale specialiteter, hvor vi bestræber os på at dyrke økologien.