©  Foto:

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt

Paris' ældste litografiske værksted - grundlagt i 1896 - har åbnet galleri og værksted smukt placeret på Frederiksø ved havnen i Svendborg. Lokalerne har tidligere huset Svendborg Skibsværft og emmer derfor af historie og det maritime miljø, som er kendetegnende for Svendborg.
Ambitionen med dette sted er, at skabe et kulturelt rum, som både har fokus på at bevare og udvikle det gamle kunsthåndværk litografi og samtidig give brugerne af Frederiksø kunstneriske oplevelser af international klasse.

Galleriet har skiftende udstillinger af de danske og internationale kunstnere som er tilknyttet forlaget Atelier Clot, Bramsen & Brunholt - f.eks. Lars Nørgård, Anette Harboe Flensburg, Pierre Alechinsky, Ole Ahlberg, Bjørn Nørgaard, Erró, Martin Bigum og mange andre.

I forbindelse med udstillingerne vil der blive inviteret til “talks”, hvor kunstnere eller andre kulturpersonligheder vil fortælle om forskellige temaer indenfor kunstens verden. Der vil være åbne værkstedsdage, hvor interesserede gratis kan få kendskab til det sjældne og spændende håndværk.