Gåsebjerg Sand Bikepark

Sydfynske Alper MTB i Top-10 i Politiken

13.11.2023
Forfatter: Kristian Thane Pfeil Rasmussen
Foto: FBMK

Politiken kårer Sydfynske Alper MTB blandt de 10 bedste mountain bike-spor i Danmark sammen med bl.a. Danmarks Tag i Silkeborg og Vestermarie Plantage på Bornholm.

Med hjælp fra en lang række entusiaster og eksperter har Politiken kåret Sydfynske Alper MTB i Svanninge Bakker blandt de 10 bedste Mountainbike spor i Danmark i 2023. Top 10 udgøres udover Sydfynske Alper MTB af blandt andre Danmarks Tag i Silkeborg, Svinkløv Klitplantage i Nordjylland og Vestermarie Plantage, Bornholm. Politiken har siden 2017 kåret Danmarks bedste MTB-spor, hvor også det sydfynske MTB-Spor Skovhuggeren har figureret på Top 10. 

Ryttere på det blå MTB-Spor Svanninge Bakker

Ryttere på det blå MTB-Spor Svanninge BakkerFoto:GDSØH

Sydfynske Alper MTB passes og drives af frivillige kræfter i foreningen Sydfynske Alper Sti og Sporbyggere, og placeringen på Politikens top ti er en cadeau til de frivillige kræfters indsats og engagement. I 2022 var der over 15.000 brugere af MTB-sporerne i Svanninge Bakker og sporet benyttes året rundt.

Geoparkens sekretariat samarbejder aktivt med de frivillige sporbygger-foreninger bag Sydfynske Alper MTB, Skovhuggeren og Svendborg MTB Spor om at bygge spor og understøtte de frivillige kræfter som en del af projektet Bæredygtig Mountain Biking. Det sker ved uddannelse og organisering af de frivillige, hjælp til anlæg af infrastruktur og udvikling af driftsmodeller.

Sporbyggere i Sydfynske Alper MTB

Frivillige og betalte trailbosses bygger i fællesskab flowtrails i den nordlige ende af bikeparken.Foto:GDSØH

Geopark Det Sydfynske Øhav arbejder for at skabe tættere kontakt imellem natur, landskab og mennesket - og projektet med bæredygtig mountain biking understøtter det arbejde ved at skabe balance mellem benyttelse og beskyttelse af naturen og landskabet, så flere kan få en oplevelse i naturen.

Link til artiklen:

Nye Spor overrasker på Politikens top ti over MTB-spor 2023

 

Læs mere om sporene i Svanninge bakker her:

Sydfynske Alper