Balder Mo ved Badeanstalten i Rudkøbing

Nautisk Skulpturleg - originalt, kunstnerisk formidlingsprojekt under vandet

1.7.2024
Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Geopark Det Sydfynske Øhav lancerer Nautisk Skulpturleg, der kombinerer undervandslegeskulpturer og formidlingsstationer ved Rudkøbing Havn og Klinten Strand i Faaborg.

Med støtte fra Friluftsrådets Udviklingspulje og Kulturregion Fyns Kultur-i-Naturpulje og i samarbejde med træskulptør Balder Mo Schiøtte, skal Nautisk Skulpturleg gøre friluftsliv ved kysten og i vandet spændende og tilgængeligt for børn og familier. Samtidig formidles historier om de første mennesker som boede i det område som i dag er Geopark Det Sydfynske Øhav.

Projektet består af tre dele:

  • Legeskulpturer: Store træstammer fra Sydfyn omdannes til undervandsskulpturer, der inspirerer til leg og udforskning. De fortæller historier om istidens landskab og de første mennesker i området.
  • Formidlingsstationer: På land vil der være informationstavler, der forklarer havets økosystemer, biodiversitet og klimaforandringernes betydning for havmiljøet.
  • Aktivitetsdage: Lokale foreninger arrangerer årlige aktivitetsdage, der inkluderer leg og læring for hele familien. Disse dage fremmer kystfriluftsliv og skaber et stærkt fællesskab omkring vandaktiviteter.

Geopark Det Sydfynske Øhav arbejder sammen med , SHORES, OUTDOOR FUN og lokale foreninger og organisationer for at gøre friluftsliv og vandaktiviteter mere tilgængelige for alle.

Projektet løber fra marts 2024 til september 2026 og inkluderer workshops, kurser og begivenheder, der sigter mod at engagere lokalsamfundet.

For mere information, kontakt Malene Sakskilde fra geopark sekretariatet og find ud af, hvordan du eller jeres forening kan deltage i Nautisk Skulpturleg og andre spændende aktiviteter.