Line Bruun Nicolaisen

Geolog og stærk formidler ansat i sekretariatet

11.8.2022
Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Vi er nu så heldige at kunne fortælle, at Line Bruun Nicolaisen, Ph.D, er tiltrådt stillingen som geolog med første arbejdsdag torsdag den 11. august.

For at kunne udnævnes som UNESCO Global Geopark er et af de mange kriterier, at der skal være en fastansat geolog i organisationen. Vi er nu så heldige at kunne fortælle, at Line Bruun Nicolaisen, Ph.D, er tiltrådt stillingen.

Line har en baggrund som kandidat i geologi med speciale i mikropalæontologi, maringeologi og arktisk palæoklima. Som geolog har hendes faglige nysgerrighed bragt hende til bl.a. Svalbard, Tromsø, Skotland og New York, foruden store naturoplevelser med forskningsskib i Barentshavet.

Line kommer fra en stilling som post.doc. på Center for Grundskoleforskning ved SDU, hvor hun forskede i uddannelse for bæredygtig udvikling, bl.a. i forbindelse med et projekt om naturforståelse i skolehaver.

Tidligere har Line skrevet Ph.D om formidling ved Institut for Naturfagenes Didaktik på Københavns Universitet. Her bedrev hun praksisnær forskning i samarbejde med bl.a. Planetarium, Statens Naturhistoriske Museum og Experimentarium i København med særligt fokus på formidling af naturfagligt indhold, brugerinddragelse, designprocesser og bæredygtighed.

Dette efterår skal hun først og fremmest arbejde med 24 udvalgte geolokaliteter i geoparken. I samarbejde med naturafdelingerne i de fire kommuner i geoparken skal lokaliteterne udvikles til egentlige attraktioner, som formidler geologisk landskabshistorie og sammenhænge mellem landskaber, kulturhistorie og de klimaforandringer, som vi skal forholde os til i dag.

Line bor med mand og børn på en fredet gård i en lille idyllisk landsby nær ved Morud vest for Odense.