©  Foto:

Troense Havn

Troense Havn ligger på Tåsinge i et naturskønt sving i det østlige Svendborgsund – ved den hyggelige skipperby, Troense.

Fra havnen kan I følge med i trafikken lige ude i Svendborgsund hvor mange sejler rundt på dagsture og Sundfærgen Helge kommer tøffende forbi, en hyggelig transportmulighed ind til Svendborg.
 
Lige oven for havnen ligger Hotel Troense, der er et udmærket spisested. Lokale beboere har etableret en købmandshandel, Storms Hjørne, som ligger 200 meter fra havnen. Her kan man få de mest almindelige dagligvarer.

Vil I gerne ind til det nærliggende Svendborg, er der kun 5 km – en flot tur over Svendborgsundbroen. Vil I tage turen på cykel, er det muligt at leje cykler hos havnefogeden. Turen egner sig også til gåben, og der går busser hver halve time. I Svendborg finder I alt i specialforretninger i de hyggelige kringlede gågader. Skulle vejret vise sig fra sin våde side, er her spændende museer og kulturelle oplevelser til en regnvejrsdag både for børn og voksne. Her er masser af cafeer og restauranter; et blomstrende musikliv og et livligt natteliv.