Familiedag i naturen

Tag børnene med til en helt særlig oplevelse i geoparken

20.9.2022
Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Kom til en helt særlig familiedag i geoparken på Trente Mølle søndag d. 9. oktober fra 12 - 15.30. Alle sanser er i spil, når vi sammen skal udforske geoparken gennem mad, musik og fortælling og skabe forbindelser til rødderne i det landskab, vi bor i. 

Arrangementet er det første af en række vi kalder “SPIS, LYT og MÆRK DIN GEOPARK”. De bliver alle til i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn og Spillestedet Harders.

Vi har naturen som vært på Trente Mølle – stedet hvor Gasolin i sin tid indspillede albummet “Efter endnu en dag”. Kulinarisk Sydfyn står for vores lækre eftermiddagsmad, bandet HARMONIVOGNEN spiller koncert på naturens præmisser, og naturformidlerne tager os med på opdagelse i området, hvor vi også skal indsamle naturens skatte til vores fællesbord.

Billetter koster 60,- pr barn og 120,- pr voksen. Køb billetter her, og pak tasken med eget bestik, tallerkener, drikkedunk, stol/tæppe mv. til skøn dag i naturen.

Program søndag 9. oktober

12.00 Ankomst

12.05 Velkommen og Trente Mølles historie 

12.15 Fællessang v. Harmonivognen 

12.20 Dagens menu præsenteres

12.25 Dagens sanketip og naturopgave: Vi udforsker området og finder pynt og svampe eller andet spiseligt 

13.10 Sammen dækker vi fællesbordet

13.25 Fortælling og aktiviteter ved Geoparken

13.50 Koncert med Harmonivognen

14.35 Fællesspisning

15.15 Fælles oprydning - leave-no-trace

15.25 Fællessang og tak for i dag

Stedet

Trente Mølle har eksisteret siden 1500-tallet.
Stedets historie knytter sig til Sankt Oluf Kilde og har en broget fortid som bageri, lampefabrik og champignongartneri. Stedet har været ejet af Preben Kaas, og i den periode brugte Gasolin stedet til træningslejr til pladen ”Efter Endnu En Dag”. Enkelte numre er faktisk indspillet på Trente Mølle.

Musikken

Bandet HARMONIVOGNEN består af fire raske gutter, der lever deres liv og hverdag i
Geoparken. En uge om året drager de afsted til en ø eller en landsdel for at fylde den med
musik og møde fantastiske mennesker. 

Harmonivognens repertoire består af selvskrevne sange og viser, historier fra 12 år på
landevejene, fire-stemmige harmonier, tilpas flabet gademusik og en folkelig koncert i øjenhøjde, hvor glimtet i øjenkrogen er til at få øje på.

Vognens passagerer er Martin Spens på guitar, bas og vokal, Thorkild Fonnesbech på violin, ukulele og vokal, Jens Hell-Petersen på tromme, melodika og vokal samt Niels-Christians Christiansen på bas, guitar og vokal.

En geopark er meget mere end bare vidunderlige landskaber. Geoparken er også levende kultur, skøn musik og dejlig mad af lokale råvarer. Og først og fremmest masser af fælles oplevelser med god formidling. Spis, Lyt og Mærk har det hele. Glæd jer!